I. Informații generale

Confidențialitatea datelor dumneavoastră cu caracter personal reprezintă una dintre preocupările principale ale LILIPUT CO SRL. („Curtea Brancoveneasca”), cu sediul în Str. VASILE LUPU 43-45, Constanta, România, în calitate de operator de date.

Acest document are rolul de a vă informa cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal, în contextul utilizării paginii de internet, curteabrancoveneasca.ro.

II. Categoriile de date cu caracter personal prelucrate

II.1.  Dacă sunteți client al curteabrancoveneasca.ro, Curtea Brancoveneasca va prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal, cum ar fi nume şi prenume, telefon, adresa de e-mail, adresa de facturare, adresa de livrare, date referitoare la modul în care utilizați curteabrancoveneasca.ro, de exemplu comportamentul/preferinţele/obişnuințele dumneavoastră în cadrul curteabrancoveneasca.ro, precum și orice alte categorii de date pe care le furnizați în mod direct în contextul creării contului de utilizator, în contextul plasării unei comenzi prin curteabrancoveneasca.ro sau în orice alt mod care rezultă din utilizarea curteabrancoveneasca.ro.

Dacă pentru a vă crea cont de utilizator în curteabrancoveneasca.ro, utilizați contul dumneavoastră de Facebook sau Google, Curtea Brancoveneasca va prelucra următoarele date publice de profil afişate de aplicaţiile respective: nume utilizator, adresa de e-mail.

În cazul în care alegeți să vă creați cont de utilizator doar înainte de a finaliza comanda unui produs disponibil pe curteabrancoveneasca.ro, se va solicita adresa dumneavoastră de e-mail în baza căreia va fi creat automat un cont. În cazul în care nu finalizați comanda, adresa de e-mail și celelalte date furnizate nu vor fi stocate de Curtea Brancoveneasca, iar contul creat va fi șters automat.

II.2. Dacă sunteți vizitator al curteabrancoveneasca.ro, Curtea Brancoveneasca va prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal pe care le furnizați în mod direct în contextul utilizării curteabrancoveneasca.ro, cum ar fi datele pe care le furnizați în cadrul formularului pentru  întrebări sau reclamații, în măsura în care îl completați.

II.3. Dacă sunteți persoană de contact a Partenerilor sau potențialilor Parteneri, Curtea Brancoveneasca prelucrează datele dumneavoastreăde contact, cum ar fi nume și prenume, adresă de e-mail și telefon pe care le furnizați în contextul inițierii sau desfășurării relației contractuale cu Partenerii sau potențialii Parteneri.

III. Scopurile și temeiurile de prelucrării

III.1. Dacă sunteți client al curteabrancoveneasca.ro, Curtea Brancoveneasca prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal astfel:

  • pentru desfășurarea relației contractuale dintre dumneavoastră şi curteabrancoveneasca.ro, respectiv pentru preluarea, validarea, expedierea şi facturarea comenzii plasate pe curteabrancoveneasca.ro, informarea dumneavoastră asupra stării comenzii, organizarea returului de produse comandate etc.

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastră în acest scop are la bază contractul încheiat între dumneavoastră și Curtea Brancoveneasca, definit în cuprinsul Termenelor și Condițiilor. Furnizarea datelor dumneavoastră cu caracter personal este necesară. Refuzul furnizării datelor poate avea drept consecință imposibilitatea derulării raporturilor contractuale dintre dumneavoastră și Curtea Brancoveneasca.

  • pentru îndeplinirea obligațiilor legale care incumbă Curtea Brancoveneasca în contextul serviciilor prestate prin intermediul curteabrancoveneasca.ro, inclusiv a obligațiilor în materie fiscală, precum și în materie de arhivare.

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastră pentru acest scop este necesară în baza unor obligații legale. Furnizarea datelor dumneavoastră în acest scop este necesară. Refuzul furnizării datelor poate avea drept consecință imposibilitatea Curtea Brancoveneasca de a respecta obligațiile legale care îi revin și deci în imposibilitatea de a vă oferi serviciile prin curteabrancoveneasca.ro.

  • în scopul comunicarii unor materiale comerciale, newsletter si/sau alerte din partea societatii, constand in informatii cu privire la ofertele de produse/servicii, invitatii de a participa la campanii si loterii, studii, chestionare, sondaje de opinie, vouchere si/sau tichete cadou oferite in zile onomastice transmise prin posta electronica (e-mail, sms) si/sau apel telefonic, în principal, în vederea îmbunătăţiri experienței oferite pe curteabrancoveneasca.ro.

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastră pentru acest scop are la bază consimțământul dumneavoastră, dacă alegeți să-l furnizați.

Vă puteți exprima consimțământul pentru prelucrarea datelor în acest scop prin bifarea căsuței corespunzătoare de la momentul creării contului. Pentru dezabonarea de la primirea unor astfel de comunicări comerciale puteți folosi opţiunea de la finalul fiecărui e-mail conţinând comunicări comerciale.

Furnizarea datelor dumneavoastră în acest scop este voluntară. Refuzul furnizării consimțământului pentru prelucrarea datelor dumneavoastră în acest scop nu va avea urmări negative pentru dumneavoastră.

  • în scopul efectuării diverselor analize, raportări privind modul de funcționare a curteabrancoveneasca.ro, realizarea de profiluri de preferinţe de consum, în principal, în vederea îmbunătăţiri experienței oferite pe curteabrancoveneasca.ro.

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastră pentru acest scop are la bază interesul legitim al Curtea Brancoveneasca de a îmbunătăți permanent experiența clienților pe curteabrancoveneasca.ro.

Furnizarea datelor dumneavoastră în acest scop este voluntară. Refuzul furnizării datelor pentru acest scop nu va avea urmări negative pentru dumneavoastră.

III.2. Dacă sunteți vizitator al curteabrancoveneasca.ro, Curtea Brancoveneasca prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal astfel:

  • pentru activităţi de marketing, respectiv pentru transmiterea, prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanţă  (de exemplu, e-mail), de comunicări comerciale privind produsele şi serviciile oferite de Curtea Brancoveneasca, prin curteabrancoveneasca.ro.

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastră pentru acest scop are la bază consimțământul dumneavoastră, dacă alegeți să-l furnizați.

Vă puteți exprima consimțământul pentru prelucrarea datelor în acest scop prin completarea și bifarea căsuței corespunzătoare din formularul pentru abonarea la newsletter disponibil pe curteabrancoveneasca.ro. Pentru dezabonarea de la primirea unor astfel de comunicări comerciale puteți  folosi opţiunea de la finalul fiecărui e-mail conţinând comunicări comerciale.

Furnizarea datelor dumneavoastră în acest scop este voluntară. Refuzul furnizării consimțământului pentru prelucrarea datelor dumneavoastră în acest scop nu va avea urmări negative pentru dumneavoastră.

  • pentru rezolvarea plângerilor, reclamaţiilor şi pentru a monitoriza traficul și a îmbunătăţii experiența dumneavoastră oferită pe curteabrancoveneasca.ro.

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastră pentru acest scop are la bază interesul legitim al Curtea Brancoveneasca de a asigura funcționarea corectă a curteabrancoveneasca.ro, precum și pentru a îmbunătății permanent experiența vizitatorilor curteabrancoveneasca.ro, inclusiv prin soluționarea diferitelor întrebări sau reclamații.

Furnizarea datelor dumneavoastră în acest scop este voluntară. Refuzul furnizării datelor pentru acest scop nu va avea urmări negative pentru dumneavoastră.

III.3. Dacă sunteți persoană de contact a Partenerilor sau potențialilor Parteneri, Curtea Brancoveneasca prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal astfel:

  • pentru inițierea sau desfășurarea relației contractuale dintre Curtea Brancoveneasca și Parteneri sau potențiali Parteneri

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastră pentru acest scop are la bază interesul legitim al Curtea Brancoveneasca de a iniția și desfășura relațiile contractuale în contextul oferirii serviciilor pe curteabrancoveneasca.ro. Refuzul furnizării datelor pentru acest scop poate avea drept consecințe imposibilitatea Curtea Brancoveneasca de a-și desfășura activitatea.

pentru celelalte scopuri și temeiuri enumerate la secțiunea III.2. de mai sus.

IV. Durata pentru care vă prelucrăm datele

Ca principiu, Curtea Brancoveneasca va prelucra datele dumneavoastră  cu caracter personal atât cât este necesar pentru realizarea scopurilor de prelucrare menționate mai sus.

În cazul în care sunteți client, vom prelucra datele dumneavoastră pe întreaga durată a raporturilor contractuale și ulterior conform politicilor interne ale Curtea Brancoveneasca, respectiv pe durata necesară îndeplinirii obligaţiilor legale care revin în sarcina Curtea Brancoveneasca (de exemplu, în cazul documentelor justificative financiar-contabile pentru care termenul de păstrare prevăzut de lege este de 10 ani de la data încheierii exerciţiului financiar în cursul căruia au fost întocmite).

În situaţia în care sunteți client și vă exercitați opțiunea de ştergere a contului de utilizator, prin apăsarea butonul Ștergere cont din secțiunea Contul meu – “Stergeredate personale”, Curtea Brancoveneasca va interpreta această acțiune ca opțiunea dumneavoastră de a vă dezabona de la primirea de comunicări comerciale prin care vă ținem la curent despre produsele și serviciile oferite prin curteabrancoveneasca.ro. În acest sens, dacă alegeți să vă ștergeți contul de utilizator, nu vă vom mai trimite e-mailuri de acest gen. Totuși, dorim să vă informăm că ștergerea contului nu va avea ca efect automat ștergerea datelor dumneavoastră cu caracter personal. În cazul în care doriți să nu vă mai fie prelucrate datele cu caracter personal sau dacă doriți ștergerea datelor, vă puteți exercita drepturile detaliate la punctul VII de mai jos.. În cazul în care solicitați ştergerea contului, însă pe acel cont există cel puţin o comandă activă, cererea de ştergere a contului va putea fi înregistrată numai după livrarea produselor şi finalizarea ultimei comenzi active.

Dacă vă retrageți consimțământul pentru prelucrarea datelor în scop de marketing, Curtea Brancoveneasca va înceta prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal în acest scop, fără însă a afecta prelucrările desfășurate de Curtea Brancoveneasca pe baza consimțământului exprimat de către dumneavoastră înainte de retragerea acestuia.

În cazul în care sunteți persoană de contact a Partenerilor sau potențialilor Parteneri ai Curtea Brancoveneasca, datele dumneavoastră cu caracter personal vor fi prelucrate pe durata necesară pentru încheierea / executarea contractului și ulterior potrivit politicilor interne și obligațiilor legale, inclusiv cele privind arhivarea.

V. Dezvăluirea datelor cu caracter personal

Pentru îndeplinirea scopurilor de prelucrare, Curtea Brancoveneasca poate dezvălui datele dumneavoastră către Parteneri, către societățile afiliate Curtea Brancoveneasca, către terțe persoane sau entități care sprijină Curtea Brancoveneasca în oferirea de servicii prin curteabrancoveneasca.ro (de exemplu firme de curierat, furnizori de servicii IT), ori către autoritățile publice centrale/locale, în următoarele cazuri exemplificativ enumerate:

  • pentru administrarea curteabrancoveneasca.ro, inclusiv pentru intermedierea relației dintre dumneavoastră și Partenerii noștri care comercializează produse prin această pagină de internet, în măsura în comandați produse vândute de aceștia;
  • în situațiile în care această comunicare ar fi necesară pentru atribuirea de premii sau alte facilități clienților, obținute ca urmare a participării lor la diverse campanii promoționale organizate de către Curtea Brancoveneasca prin curteabrancoveneasca.ro;
  • pentru menținerea, personalizarea și îmbunătățirea curteabrancoveneasca.ro și a serviciilor derulate prin intermediul acestei platforme de comert electronic;
  • pentru efectuarea analizei datelor, testarea și cercetarea, monitorizarea tendințelor de utilizare și activitate, dezvoltarea caracteristicilor de siguranță și autentificarea utilizatorilor;
  • pentru transmiterea de comunicări comerciale de marketing, în condițiile și limitele prevăzute de lege;
  • atunci când dezvăluirea datelor cu caracter personal este prevăzută de lege etc.

Pentru prelucrarea de date derulată de Partenerii cu care intrați în relație, potrivit Termenelor și condițiilor, prin intermediul curteabrancoveneasca.ro și care prelucrează datele dumneavoastră în nume propriu, în calitate de operatori de date, vă rugăm să aveți în vedere politicile de confidențialitate oferite de acei Parteneri. Curtea Brancoveneasca nu are niciun control asupra modului în care vă sunt prelucrate datele de către aceștia.

VI. Transferul datelor cu caracter personal

Datele cu caracter personal furnizate către Curtea Brancoveneasca pot fi transferate în afara României, dar doar către state din Uniunea Europeană.

VII. Drepturile de care beneficiați

În legătură cu această prelucrare de date, aveți dreptul de a solicita accesul la datele dumneavoastră cu caracter personal, rectificarea sau ștergerea acestora sau restricționarea prelucrării, dreptul de vă opune prelucrării în limitele și condițiile prevăzute de lege, precum și dreptul la portabilitatea datelor. De asemenea, dacă alegeți să oferiți consimțământul dumneavoastră, aveți dreptul să-l retrageți în orice moment, fără însă a afecta prelucrările desfășurate de Curtea Brancoveneasca pe baza consimțământului exprimat de către dumneavoastră înainte de retragerea acestuia. În plus, aveți dreptul de a depune plângeri la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

Pentru orice întrebări suplimentare cu privire la modul în care datele cu caracter personal sunt prelucrate și pentru a vă exercita drepturile menționate mai sus, vă rugăm să vă adresați la: [email protected]

Monitorizarea respectării cerințelor legale în acest domeniu este asigurată inclusiv de către responsabilul cu protecția datelor desemnat în cadrul Curtea Brancoveneasca, având următoarele date de contact: [email protected]

Această pagină de internet folosește fișiere de tip cookie. Pentru mai multe informații cu privire la modul în care se folosesc aceste fișiere, vă rugăm să accesați următorul link: pui link politici cookie Curtea Brancoveneasca